Verhaaltjes

Holly hobby

12 maart 2015
rederijkers

Een van mijn hobby’s is mijn lidmaatschap bij het rederijkersgilde van St. Katrien. Onze club (ca. 20 personen) houdt zich bezig met taal en toneel ’ter lering ende vermaeck’. Iedere tweede donderdag van de maand komen we bij elkaar om een uurtje te vergaderen en vervolgens zelfgemaakte verhalen en gedichten voor te lezen n.a.v. de huiswerkopdracht. De tweede helft van de avond bestaat uit een taal-of toneelopdracht die is voorbereid door drie gezellen (leden). Er worden dan ter plekke pareltjes van teksten verzonnen. Eerlijk gezegd soms ook draken van verhalen maar daar wordt dan wel smakelijk om gelachen. Het is een heerlijke club vol eigenwijze mensen met ieder zijn eigen taal- en dramastijl. We verlenen onze medewerking aan evenementen in ons dorp. We treden bijvoorbeeld op tijdens Koningsdag en Straten Kermis (in de theaterwagens). Afgelopen oktober namen we deel aan een viering in de Oirschotse basiliek ter gelegenheid van zeventig jaar bevrijding van Oirschot, als vertolkers van vluchtelingen. Ieder jaar houden we ons Avondje Katrien. Liefhebbers van taal en toneel kunnen tijdens zo’n Avondje komen luisteren en kijken naar onze werken. Binnenkort is er weer zo’n avond. In de theaterzaal van restaurant De Burgemeester aan de markt in Oirschot.

Hieronder wordt daarover bericht. Kom je een keertje kijken en luisteren?

Deze en genen – gedichten, proza en sketches
 

OIRSCHOT – Het Rederijkersgilde van Sint Katrien organiseert voor u op zaterdag 21 maart a.s. haar 25e Avondje Katrien. Bezoekers kunnen genieten van een avondvullend cultureel menu met als rode draad het thema ‘Deze en genen’. Voor u worden verschillende types en karakters geserveerd met hun erfelijke trekjes, eigenaardigheden en onhebbelijkheden.
 
Het Avondje Katrien is een jaarlijkse traditie van dit Oirschots gilde. De rederijkers brengen deze avond eigen werk van zeer uiteenlopend karakter. Een avondje voor liefhebbers van taal en toneel. Ook deze keer is er weer van alles te beluisteren, te bekijken en te beleven. De rederijkers dragen gedichten en verhalen voor, maar ook liedjes en sketches. Zo zien wij dat er in ‘Feestje’ de slechte eigenschappen van de kouwe kant maar al te graag besproken worden. En in ‘Kronkels’ bespreken twee vrienden in de kroeg het lokale nieuws dat hen interesseert. En wat gebeurt er als dezelfde zinnen in twee compleet verschillende situaties uitgesproken worden?

Kom kijken en luisteren naar ‘Deze en genen’. Verrassend en herkenbaar, soms hilarisch, dan weer diepgaand, ontroerend en bovenal gezellig!

Avondje Katrien
door rederijkersgilde Sint Katrien
datum: zaterdag 21 maart 2015
aanvang: 20.15 uur
plaats: Harmoniezaal van restaurant De Burgemeester, Markt 21 in Oirschot
prijs: € 10,- inclusief kop koffie of thee én iets lekkers

kaartverkoop: M. van de Ven, 0499 – 576072 / mari-anna@hetnet.nl.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

  • Reply Annelies 12 maart 2015 at 10:57

    Goed zo Margot,dat is nog eens een mooie PR. Nu komen we vast en zeker kaartjes tekort. En wat Holly Hobby betreft, ik zie het nog zo voor me. Onze Hedwig had geloof ik alles van Holly Hobby, pop,schrijfpapier,potlood, gum, etc. (Nostalgie)

  • Laat een reactie achter