‘De noot is hoog!’

20 juni 2020

Trots op ons pa die als als muzikant in hart, nieren, botten en spieren gisterenavond meeliep in de demonstratie tegen bezuiniging op muzieklessen in Oirschot.

Als klein manneke liep hij als lid van de drumband mee in optochten met de harmonie. Diezelfde harmonie voorzag en voorziet en ons dorp van prachtige muziek (ga maar eens naar een nieuwjaarsconcert luisteren), sfeervolle projecten ( zie het zomeravondconcert in de pastorietuin tijdens hun 175 jarig bestaan) (klik hier) Zij levert muzikanten voor verschillende topbands (denk aan de Redtband waar mensen met carnaval helemaal mee uit hun dak kunnen gaan).

Muziek zorgt voor plezier en ontroert. Ik schreef er al vaker over op deze website klik hier.

Muziek verrijkt. Niet alleen je hart, maar ook je hersenen. Ieder kind zou kans moeten krijgen tot het spelen van een instrument en les moeten kunnen krijgen van bevlogen muziekleraren zoals saxofoniste Hanneke Coolen-Colsters. Want bevlogen is zij, als je zelfs acteur Frank Lammers krijgt ingezet om Oirschot te behoeden voor een bezuiniging op muziekonderwijs en samen met fanfares en harmonieën uit Oirschot, Spoordonk en de Beerzen een luide noodkreet laat horen. De nieuwe Stönner-Meijwaardbrug is met ruim driehonderd demonstranten meteen flink ingewijd gisterenavond.

Net als mijn vader, die zijn hele leven muziek maakt, van drummer tot trombonist, tot basspeler tot accordeonist, ben ik tegen de bezuiniging op het muziekonderwijs. Want onze dorpen worden anders stil op Koningsdag, Sinterklaasintochten en Kerstmannenlopen. En weet iedereen ook nog hoe de ouderen in de verzorgingstehuizen hebben kunnen genieten van alle spontane concertjes in hun voortuinen? En hoeveel kleine kinderen ieder jaar weer genieten van de nieuwste sintliedjes van Remon en Toon in de bomvolle basiliek?

Momenteel vind ik de samenleving behoorlijk verhit. Met alle tegenstellingen, protesten, discussies op tv waar je mee om je oren geslagen wordt.

Muziek is zalf voor onze verhitte samenleving. We hebben het broodnodig.

Teken je deze petitie mee? klik hier

Geen reacties

Laat een reactie achter