Picture Poetry, Verhaaltjes

Waterballet

22 juli 2017
waterballet

Goed. Het is vakantie. Voor de kinderen in ieder geval. Zes weken heerlijk niets doen. Geen sporttraining, geen pianoles of school. Geen toernooi, geen generale repetitie, geen dansshow. Geen verplichtingen. Niets moet en alles mag. Logeren. Zwemmen en thuiskomen wanneer je maar wil. Tenten bouwen. Slapen in de tuin. Koken. Bakken. Loomen. Urenlang tekenen zonder dat er een agenda roept. Uitslapen!

Hier zijn ze de eerste week goed doorgekomen. Twee kinderen hadden midden op de dag de Tell Sell op tv ontdekt. Dat programma waar je urenlang naar kon kijken, niet hoefde na te denken, gebiologeerd naar het vacuümapparaat keek dat een hele vakantiegarderobe plus dekbed en overtrek én drie kussens in één koffer kon krijgen (Ik vónd me dat toch handig, de folie kraakte ook zo heerlijk). Of naar de speciale verfrollers waarvan je absoluut geen spetters op je vloer, haar of kleding kreeg. Of naar de handige snijmachientjes. Met vijfentwintig accessoires. Nooit wat gekocht overigens. Wel verrekte handig, al die dingen. Dat vonden de kinderen ook. Ze zaten er helemaal in. “Mam, als je twee van die dingen (verfrollers/tuinslangoprolding/kledingvouwplank of whatever) bestelt, krijg je er een heleboel gratis bij! Echt handig.” Oeh, die marketingtellsellers hadden nu ook de kinderbreinen gebrainwashed.

Gelukkig waren we ook nog in de bossen deze week. Ouderwets naar Piet Plezier in Oisterwijk, twee moeders en vier kinderen. Beetje fietsen langs de vennen. Beetje picknicken, buurten, spelen, en waterballetten. Waterballet? Jep. Een paar akela’s van een scoutinggroep had een spannend lijntje gespannen over een ven. “Willen jullie het uittesten?” Glinsterogen zeiden ja. Een blauwe onder- en bovenlijn leidden de meisjes naar de overkant. Dat was nog best lastig. Maar prachtig om te zien. Ik vond de vier meisjes net ballerina’s. En wilde ook. Zo gezegd zo gedaan. Appeltje-eitje. Vooral toen de meisjes op het uiteinde van het touw stonden te springen…..

Later zag ik de foto’s.

Ja.

Echt waterballet. Relevé (Marike). Jeté (Hanneke). Balloné. (Ik)

 

waterballet

waterballet

waterballet

Fotocredits: Erica

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter